Futó felület

Nemnormális japán gumiteszt

2017. június 07. - Kulani

jappan.jpgA japánok az abszurd humor legnagyobb mesterei, náluk például tényleg van webshop, ahol fiatal lányok használt bugyijait lehet aromazáró csomagolásban megvásárolni. Nade mi ez ahhoz képest, amilyen szempontok alapján gumikat tesztelnek?

A Wheeler Dealer  osztotta meg ezt a pompás szórakozást nyújtó videót, amin különböző méretű gumikat hasonlítanak össze abból a szempontból, hogy, izé, egy síugrósáncon legurítva melyik repül messzebbre. Van kisautó-kerék, normál személyautóé, sőt F1 versenyautóé, kamioné is, illetve rajthoz állt egy 220 kilós, 170 centi átmérőjű monstrum, ami valami bazinagy munkagépé. Lehet előre fogadni: vajon melyik repült a legmesszebbre? (Én speciel rosszul tippeltem.)

Külön érdekes, hogy milyen jól van ez az egyébként értelmetlen videó összevágva (lásd a drámai fordulatokat a teszt végén), és hogy mennyire ügyeltek a részletekre (lásd a fehér cérnakesztyűs segédeket).

A japánok egyébként tök jók síugrásban, a sportág egyik legendája Noriaki Kasai, aki nemcsak világbajnok és olimpiai ezüstérmes, de Guiness-rekord is fűződik a nevéhez: nemzetközi versenyen ő állt rajthoz a legtöbbször.

És hogy ennek az egész tesztnek mi a jelentősége a mindennapi autózás szempontjából? Hát semmi. Abszolúte semmi. 

Ha gumival - vagy síugrással - kapcsolatos kérdésed van, tedd fel itt, vagy írj a kulani@citromail.hu címre. Ha csak nem szeretnél lemaradni egyetlen posztról sem, lájkolj be minket a Facebookon.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://abroncs.blog.hu/api/trackback/id/tr5212574433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása