Rosszul adtam fel egy használt gumi hirdetést. A következményekre nem számítottam

2018. december 01. - Kulani

xhasznalt_gumik-678x381_jpg_pagespeed_ic_oerbrsapes.jpg

Nem foglalkozom használt gumival, aminek nagyon is megvan a maga oka. Ugyanakkor időnként beragad egy-egy szett gumi, amit megrendelnek, de elfelejtenek értejönni. Ilyenkor persze én is hirdetést adok fel. Legutóbb is ezt tettem, de elbénáztam valamit. Rám szakadt a pokol.

Tovább

Tesztfetisiszták fiesztája

Kijöttek a 2018-as német téligumi tesztek

adac1.jpgNincs biztosabb jele a nyár elmúltának, mint a téligumi tesztek beköszönte. Egymással versenyezve jött ki idén is egy héten belül az AutoBild szaklap és a német autóklub, az ADAC tesztje. Sajnos sok olyan típus kimaradt a tesztelésből, amik a magyar piacon különösen érdekesek lennének.

Tovább

Mitől prémium?

premi.jpg

A „prémium gumik” köre zárt világnak tűnik. A hozzáértők álmukból felébredve is felsorolják az öt és fél prémium márkát (abc-sorrendben: Bridgestone, Continental, Goodyear/Dunlop, Michelin, Pirelli), de azt valószínűleg ők sem tudják, mitől prémiumok ezek a márkák, illetve hogyan lehet ebbe az elit körbe bekerülni.

Tovább

Az autóipar egyik legnagyobb öngólja, evör: a „defekttűrő” abroncs

tpms-002.jpg

A neves autógyár marketing igazgatója barátja esküvőjére tartott. A meleg nyári napon is elegánsan akart megjelenni, világos öltönyt viselt. Már majdnem megérkezett a lagzi helyszínére, a vidéki kúriához, amikor egy úton fekvő fémdarab befúródott a gumijába, és defektet kapott. Bár a pótkerék makulátlanul tiszta volt, a defektes kerék leszerelésekor összekoszolta nemcsak a kezét, hanem – uram irgalmazz! – a drága alpakka öltönyt is.

Az esküvő utáni hétfőn reggel 8 óra 00 perckor már tárcsázta is az autógyár legfőbb gumiabroncs beszállítóját - nagyjából ez a sztorija a defekttűrő abroncsok megszületésének.

Tovább

Giti és az Útisólyom

ADAC nyárigumi teszt 2018 – az első reakció

adac6.jpgFüggetlenül az elmúlt napok mínuszaitól, a német autóklub, az ADAC (á-dé-á-cé) már ki is adta az idei nyárigumi tesztet. Nagy meglepetések nincsenek, hacsak az nem, hogy két gumi is kikészült a legegyszerűbb vizsgálat alatt.

Tovább

Mikor a legolcsóbb a gumiabroncs?

gumi003.jpgTéligumit venne februárban? Nyári gumit szeptemberben? Meglepően sokan gondolják azt, hogy az autógumi kereskedelem olyan, mint a ruhakereskedelem: a szezon végén vannak a leárazások, és akkor lehet a legjobban bevásárolni. Pedig nem. Érdemes inkább tanulmányozni a fapados légitársaságok jegyárusítását.

Tovább

Remek moziélmény a gumik öregedéséről

Bibendum lenyomja Hollywoodot

A Michelin csinált egy remek animációt arról, amit mi már régen leírtunk részletesen. Az emlékek felidézésére azonban kiválóan alkalmas ez a hollywoodi szuperprodukció. Reszkess, Walt Disney, Bibendum elveszi a kenyered. És igen: szakszerű tárolás során 1 év = 3 autóra szerelve. De a 10 évnél régebben gyártott gumikat mindenképp cseréljük le. Ennyike.

A nagy négyévszakos dilemma

qs003.jpg

A lapjárás két éve változott meg. A személyautó-abroncs iparban ritkán tapasztalható intenzitású nemzetközi reklámkampánnyal bevezetett Michelin Cross Climate gumi sok szempontból jelentett áttörést: a Michelinnek évtizedek óta ez az első „egész éves” gumija, ráadásul a tesztek alapján is hirtelen bekerült a „jó” gumik közé. Tavaly a Bridgestone is bemutatott egy négyévszakos modellt, idén pedig a prémiumok közül utolsóként a Continental is beadta a derekát. Akkor most már négyévszakost mindenkinek?

Tovább

Te is a teszt eredmények alapján vennél téli gumit? Ezt azért olvasd el...

tyretesting.jpgMég nyílnak a völgyben a kerti virágok, még zöldel' a nyárfa az ablak előtt, de látod amottan a téli gumiteszteket? Már megjelent az ADAC-é és az Auto Bild-é is, és készül a magyar Autónavigátor saját méréssorozata is. Hihetünk-e nekik? Tényleg az a legjobb téligumi a mi autónkon is, ami megnyeri a tesztet? És az hogyan lehet, hogy a tavalyi győztes idén a középmezőnyben szerepel? És egyáltalán, miért nem ugyanaz a sorrend a különböző teszteken?

Tovább