Futó felület

Mi a fontosabb, a mozgássérült érdeke vagy a pénzbehajtás?

2017. március 02. - Kulani

20170301_150926_1.jpg

Alapvetően gumis blog vagyunk, autógumikról és a csatolt tudományterületről osztjuk az észt, de emellett a dupla primér bunkóság mellett nem tudtunk szó nélkül elmenni. Bunkó az autós is, aki engedély nélkül parkol a mozgássérültek helyére, de ugyanilyen bunkó a hatóság is, aki a rossz helyre parkolt autót megbilincseli. Így aztán a fenntartott parkolóhely jogos használói a hatóság hülyesége miatt tovább vannak kiszorítva a parkolóhelyről.

A képen az látható, hogy egy autó leparkolt a mozgássérültek számára kijelölt parkolóba, és mivel nem volt mozgássérült igazolvány a szélvédő mögött, lecsapott a törvény szigora.

Mozgássérültnek lenni eleve nem egyszerű dolog, és tök jó, hogy külön parkolóhelyekkel segítjük azokat a társainkat, akiknek ezekre a fenntartott parkolóhelyekre komoly szükségük van. És tényleg bunkó az az autós, aki egy ilyen helyre beparkol és elveszi a helyet egy rászoruló elől. Megérdemli a büntetést.

A bunkó autósnak szava sem lehetne, ha eldemszkizik az autóját. Akadályozta a rászorulók jogos parkolóhely-használatát, fizesse csak meg idővel és pénzzel a bunkóságát. És a parkolóhely is felszabadul.

Nade a bilincs? Mekkora hülyeség már ez!

Kétségtelenül meg lehet szívatni a bunkó autóst, meg is érdemli, és kétségtelenül hatalmasat lehet kaszálni a büntetésen + a "szolgáltatáson" is. (Szolgáltatás = a bilincs leszerelése, tízezres tétel.)

Kár, hogy eközben szegény mozgássérült autóst is megszívatjuk, aki nem tud addig sem beparkolni a neki kitalált helyre, amíg a megbüntetett autó tulajdonosa várja az önkormányzat szabadító brigádját.

Ha tényleg a mozgássérültek helyét akarnák megvédeni, lenne rá lehetőség. A bilincselés csak kicseszés mindenkivel, sajnos pont a helyre pályázó mozgássérülttel is. Élő bizonyítéka annak, hogy csak szervezett pénzbehajtás folyik. 

Ha gumival kapcsolatos kérdésed van, tedd fel itt, vagy írj a kulani@citromail.hu címre. Ha csak nem szeretnél lemaradni egyetlen posztról sem, lájkolj be minket a Facebookon.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://abroncs.blog.hu/api/trackback/id/tr912308625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bellarand 2017.03.03. 21:22:02

Ki ismerni a szabályokat, nem ír ilyet. A bilincs jobb, mint a szabálysértési bírság, mert előbbi pénzbe kerül, utóbbi ingyenes. A bírság azért ingyenes, mert ha nem fizeti be a szabálysértő, akkor a hatóság semmit nem tud tenni: a szabálytalan parkolás kikerült az objektív felelősség köréből. Így ha nem fizeti be a szabálysértő a felügyelet büntetését, akkor az átkerül a rendőrségre. A rend őrei megteszik a feljelentést, amire - mint az a benne olvasható hivatkozott jogszabályból kiderül - annyit fog válaszolni a szabálysértő, hogy NEM Ő VEZETTE A KOCSIT és hozzátartozójára, mint tudjuk, senki nem köteles terhelő tanúvallomást tenni. Ezek után a szerv törli a büntetést. Ez ennyire egyszerű.

fekete macska a fűben (törölt) 2017.04.08. 18:03:53

@bellarand:
Tényleg minden esetben így van ez a szabálytalan parkolásért kiszabott pénzbírság esetén?
Ha arra hivatkozom, hogy egy rokonom vezette az autót elkerülhető a bírság?
Nem jár ez valami egyéb utólagos szankcióval?
süti beállítások módosítása